Het zou toch fantastisch zijn dat wanneer een vrouw zwanger is van een kindje met een chromosoom 12 afwijking, er een behandelplan klaarligt zoals bij het Downsyndroom? Dat is onze wens en dus ons doel. Daarom is in 2015 Stichting 12q opgericht.

€ 300.000 is nodig om een wetenschappelijk onderzoek op te starten met een team bestaande
uit onder andere een klinisch geneticus, een arts en een arts-assistent. Stichting 12q werft sponsoren en donateurs, bijvoorbeeld door middel van het organiseren van evenementen. Op onze website en op onze Facebook-pagina zie je wat wij organiseren.

Financiële verantwoording

Stichting 12q is aangewezen als een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Wat dit betekent lees je op de website van de Belastingdienst. Onze jaarrekening kun je hier inzien.

Ons KvK nummer is 62479954 en ons RSIN nummer is 854835064.

Missie

Financiële middelen werven om onderzoek naar de gevolgen van chromosoom 12q afwijkingen te kunnen laten uitvoeren.

Visie

Kwaliteit van leven bevorderen van patiënten met een chromosoom 12q afwijking, door het ontwikkelen van een handboek. Dit kunnen wij doen door een uitstekende samenwerking met (inter)nationale professionals, een netwerk van ouders en een focus op onderzoek wat leidt
tot voortdurende ontwikkeling van kennis en ervaring.

Ons bestuur

Saskia
Koster

Hanneke